Wed. Jul 17th, 2024

Sighișoara este ultima cetate medievală locuită permanent din Europa de Sud-Est. Dacă vrei să călătorești în timp, așa cam prin secolul 15, o poți face foarte ușor planificând un citybreak în Sighișoara.

Aici te poți pierde pe străduțele pietruite, admirând arhitectura medievală sau savurând băutura preferată la o terasă chiar în inima cetății.

Cazare în Sighișoara

Noi am ales să ne cazăm într-o casă veche de 500 ani. Pensiunea se numește Casa Savri și a fost restaurată relativ recent, lucrările de modernizare durând aproximativ 7 ani. Locația dispune de 7 camere, cramă interioară, terasă exterioară și scări care te vor duce direct în cetate!

Prețul per noapte a fost de 320 Lei pentru o cameră dublă foarte frumoasă și cu mic dejun tradițional inclus. În funcție de sezon și perioadă a săptămânii prețurile variază destul de mult. Cu siguranță vei găsi o cazare pe gustul și bugetul tău mai jos.

Dacă vei alege să folosești widget-ul de mai jos pentru a face o rezervare, tu vei beneficia de cel mai bun preț, iar pe noi ne vei ajuta cu un mic comision plătit de către Booking astfel susținând acest proiect.

Ce poți vizita în Sighișoara?

Orășelul are o populțaie de 28000 locuitori, după ultimul recensământ din 2011. Probabil, în realitate, numărul este chiar mai mic. Cu toate acestea, cetatea medievală își așteaptă turiștii cu numeroase obiective turistice.

Recomandările noastre sunt :

  1. Bucură-te de atmosfera medieveală, străduțele pietruite și frumoasele clădiri colorate
  2. Urcă cele 176 de trepte de la Scara Acoperită.
  3. Vizitează Biserica Din Deal.
  4. Plimbă-te prin Cimitirul Evanghelic din Deal.
  5. Vizitează Casa Breslelor și află diverse curiozități despre meșteșugarii din Sighișoara
  6. Află povestea lui Vlad Țepeș la Dracula Investigation
  7. Urcă în Turnul cu Ceas și bucură-te de priveliște

Restaurante în Sighișoara

În zilele petrecute în Sighișoara am ales să luăm masa în 3 locații diferite: Alte Post, Mimoza și Martini.

Cel mai mult ne-a plăcut la Mimoza, locația arată foarte bine, mâncarea este gustoasă și prețurile corecte.

La Martini vă puteți bucura de mâncare foarte bună la un preț ușor mai redus.

Cel mai puțin ne-a plăcut la Alte Post. Chiar dacă locația arată foarte bine, mâncarea a fost așa și-așa. Poate nu am ales noi ce trebuie din meniu, dar burger-ul a fost dezamăgitor. Urmărește vlog-ul de pe Youtube pentru a vedea reacția live și autentică. 🙂 Totuși, trebuie să menționez că papanașii chiar au fost delicioși!

Cea mai bună cafea din Sighișoara

Diminețile petrecute în Sighișoara începeau toate la fel : cu un cappuccino de la The Bean.

Am descoperit această cafenea drăguță din întâmplare, dar ne-a plăcut maxim. Cafea super delicioasă și o terasă micuță sunt ingredientele perfecte pentru a te încărca cu energie pentru toată ziua.

Ah, să nu uit, prețul unui cappuccino este de 7 Lei – ceea ce mi se pare super ok!

Vizionează vlog-ul din Sighișoara

Dacă ți-a plăcut vlog-ul, abonează-te la canalul Fotograful Călător! Este gratuit și astfel vei putea urmări următoarele aventuri.

Sighișoara,

martie 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *