Sun. Apr 28th, 2024

Dor de iarnă și de Maramureș

Anul acesta avem parte de o iarnă blândă și zgârcită când vine vorba de zăpadă. Sufletul de copil din mine simte această nevoie chiar și la 30 ani. După două excursii în care nu ne-am întâlnit cu zăpada aproape deloc, a sosit momentul mult așteptat. Prognoza meteo ne promitea două zile cu zăpada proaspătă în Maramureș.

Am pornit la drum dis-de-dimineață sau mai bine zis cu noaptea-n cap. Am ajuns chiar în timpul slujbei de duminică, în timp ce ningea ca-n povești.

Zile fericite

Zilele de iarnă au fost așa cum scrie la manual. Maramureșul îmbrăcat în straie de iarnă ne-a oferit o mulțime de peisaje ce așteptau să fie fotografiate. Am hoinărit de dimineața până-n seară într-o continuă vânătoare de cadre frumoase. Ne-am croit drum prin pădure, am întâlnit oameni muncitori și fotogenici, am fotografiat și am filmat până ne-au înghețat degetele de la picioare. Atunci am apelat la remediul clasic: pălinca de Maramu.

Urmărește vlogul pe YouTube

Ultima data am fost în Maramureș tot iarna, în 2019.

Galerie foto : Imagini din Maramureș

Mai jos puteți urmări cum am văzut de data aceasta Maramureșul, mai exact satele : Ieud, Botiza, Poienile Izei și Bârsana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *